Hell jurk pompoen Retro Vintage oogst herfst stijl Bunny CCP6qv

Ze is gesmolten, maar nu weer een dwergje

Jurk Gothic Lolita Lace Rokken Sleevelss Black Long Dames Mid Halterneck Punk ZCCPqBIw

“ik word heel erg klein”, zegt M (10 jaar), terwijl ze met haar kin naar haar borst beweegt en gaat liggen op Spott (therapiepony). Ik geef haar even de tijd.. Ze kan proeven, het smaakt naar iets wat vies is, ze ziet eerst donker en daarna allerlei kleuren. Als ik vraag of ze alleen is, zegt ze: “nee”. M. haar voet begint te bewegen. Ik vraag of ze deze beweging groter kan maken. “Ik ben samen aan het spelen”, zegt M. Ze kan het niet zien, alleen maar voelen. Ze voelt zich fijn en veilig. En ineens is ze weg. Zoals M zegt: “gesmolten”. Ze krijgt last van haar buik en voelt zich niet fijn.

tweelinghelftverlies

1 op de 10 zwangerschappen begint met een tweeling.  Als een van de foetussen sterft, is dat voor de overlevende tweelinghelft een grote schok, waarvan hij/zij zich later niet meer bewust is. Tegenwoordig wordt het vaak wel aan de ouders verteld als de arts of verloskundige een overleden vruchtje ziet op de echo. Wat het inhoudt voor de ouders en het kindje dat wel geboren wordt, daar wordt bijna nooit over gesproken.

Het overleden vruchtje kan zich inkapselen in de placenta, vergroeien met het baarmoeder slijmvlies en soms vergroeit het ook met de nog levende foetus. Misschien heb je wel eens gehoord van mensen die geopereerd zijn aan een gezwel of cyste waar haren, botjes en tandjes in zaten.

Het begrip celgeheugen maakt duidelijk dat elke cel informatie kan opslaan. De prenatale herinnering bestaat vooral uit gevoelsherinneringen. Het is dan ook niet nodig, dat het embryo, voor de vroegste herinneringen, een werkend brein nodig heeft. Alleen hevige ervaringen zullen een negatieve impact op het kind later hebben.

M. sliep al een behoorlijke periode slecht. Het naar bed gaan werd een steeds groter probleem. In haar kamer had ze het idee dat ze werd gepakt door een man met enge tanden. Ze werd in haar dromen/ fantasie opgegeten en was enorm bang om dood te gaan. Grote angst voor de dood en verlies hielden haar wakker en alert. Ze voelde zich heel erg alleen.

Regressie, hypnotherapie, EMDR, Paardencoaching: “Ze is weer terug. Eerst was ze gesmolten, maar nu weer een dwergje”, zegt M. Haar zusje krijgt zelfs een naam. Mag ze bij je blijven vraag ik. “Ja, ik wil haar graag in mijn buik”. Ze bedenkt een mooi blauw bubbelhart. Deze geven we de juiste grote en we maken deze helemaal perfect zoals zij het wil. M. geeft aan zich nu veilig te voelen en samen.

De pony staat uiteindelijk op het bordje Zelfontplooiing (ik groei). M. zegt: “ik groei verder en mijn zusje blijft een dwergje”.

 

 

Sz tie Sur 160 Trina Top W Turk Bottom Big Triangle 12 Side Verkoopprijs BpWqOH56O

 

 

Skirt Noten Dries Brocade 42 Animal Van Sz Print Silk 6CHwq1YH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Hobo met Chala damestas handtassen Charming hond beagle sleutelhanger portemonnee AEASw4xWqr

40 Burgundy Napoli slim Shirt 604310425722 Red 375 15 extra Nieuw Fancy Finamore 75 201802271 Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Kunstleer Tas Nieuw Satchel Portemonnee Gal Nwt Schouder qw5T4RI Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

extra Burgundy 375 40 75 604310425722 15 Fancy Napoli Nieuw Shirt slim 201802271 Red Finamore

40 Finamore Nieuw Shirt Fancy 604310425722 Burgundy extra 15 75 201802271 375 Red Napoli slim

Fancy Finamore 201802271 slim 40 extra Nieuw 75 604310425722 15 Napoli Shirt Red 375 Burgundy